вівторок, 22 грудня 2015 р.

ІХ обласні краєзнавчі Куценківські читання

15 лютого 2016 року відбудуться ІХ обласні краєзнавчі Куценківські читання з проблеми «Державотворчі процеси на Кіровоградщині на межі ХХ-ХХІ століть (до 25-річчя Незалежності України)».
До участі запрошуються учителі української мови та літератури, керівники краєзнавчих гуртків.

УМОВИ
проведення ІХ обласних краєзнавчих Куценківських читань
З 2008 року в Кіровограді проводяться щорічні краєзнавчі читання, присвячені пам’яті знаного в Україні вченого-літературознавця й краєзнавця, нашого земляка – члена Національної спілки письменників України, професора Леоніда Васильовича Куценка 
У 2016 році планується розгляд проблеми «Державотворчі процеси на Кіровоградщині на межі ХХ-ХХІ століть (до 25-річчя Незалежності України)»
Організатори:
Державний архів Кіровоградської області, комунальний заклад «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», комунальний заклад «Кіровоградський міський літературно-меморіальний музей І.К.Карпенка-Карого», обласна організація Національної спілки краєзнавців України, обласна організація Національної спілки письменників України.

Час і місце проведення читань:
Початок – 15 лютого 2016 року о 10 годині (в день народження Л.В.Куценка) у Кіровоградському міському літературно-меморіальному музеї І.К.Карпенка-Карого (м. Кіровоград, вул. Тобілевича, 16).

Завдання заходу:
вшанування пам’яті Л.В.Куценка, популяризація його наукової й творчої спадщини;
створення умов для розвитку краєзнавчих досліджень на території області;
залучення широких кіл громадськості, студентської та учнівської молоді до проблем дослідження та збереження історико-культурної спадщини краю.

Орієнтовна тематика доповідей та повідомлень:
внесок видатних земляків у процес розвитку та становлення української державності;
спостереження за процесами змін соціально-економічної формації та реформ соціально-політичного й адміністративно-територіального устрою держави;
краяни на захисті суверенітету та територіальної цілісності України;
громадянське суспільство на сторожі суверенітету та європейського вибору;
економічний суверенітет держави: внесок Центральної України;
спортивні досягнення земляків: за здорове майбутнє нації;
культурно-мистецьке життя краю: традиції минулого – новітня історія – творчі перспективи;
у дзеркалі суспільних процесів: четверта влада (ЗМІ) у Центрі України;
природа рідного краю (туризм, географія, геоекологія, техноекологія тощо;
питання збереження матеріальної та духовної культури: національне й загальнолюдське серед викликів глобалізаційних процесів;
пошуково-дослідницька діяльність музеїв, бібліотек, громадських формувань, окремі персоналії науковців та педагогів.

У програмі читань – презентація музейної виставки «Стилетом і Стилосом»
Учасники читань
До участі у читаннях запрошуються науковці, викладачі вишів та педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів й профтехосвіти, аспіранти й магістранти, працівники державних та громадських музеїв, архівів, бібліотек, , краєзнавці-аматори, літератори, журналісти, студентська.

Порядок проведення
Підготовку та проведення читань забезпечує оргкомітет.
Заявки на участь у читаннях подаються до оргкомітету до 1 лютого 2016 року за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Тобілевича, 16, (тел. (0522) 37-32-91) або на електрону поштову скриньку: karymuzeum@ukr.net

Матеріали доповідей і повідомлень учасників читань, оформлені належним чином (вимоги до наукових публікацій) приймаються для оприлюднення у виданні «Між Бугом і Дніпром: науково-краєзнавчий вісник Центральної України».

Відзначення учасників
Учасникам читань вручається сертифікат.

Оргкомітет порушує клопотання про відзначення учасників заохочувальними відзнаками Державного архіву Кіровоградської області, літературно-меморіального музею І.К. Карпенка-Карого, обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Немає коментарів:

Дописати коментар